Koninklijke onderscheiding in Rotterdam voor dr. Vijay Gangadin bij 150 jaar Hindostaanse Immigratie 

De Nederlandse koning Willem Alexander heeft maandag 5 juni dr. Vijay Gangadin uit Rotterdam, benoemd tot Ridder in de Ere Orde van Oranje-Nassau. Dit als blijk van waardering voor zijn jarenlange vrijwilligersactiviteiten zowel in Nederland als in Suriname. 

De voordracht vond plaats op initiatief van Ramon Ramsodit, president van Satya Dharma en oud-PvdA gemeenteaadslid. Ramsodit zegt, dat hij de heer Gangadin kent van verschillende rollen die hij al geruime tijd vervult op sociaal-maatschappelijk en cultureel gebied zowel in Rotterdam als in Suriname. Zijn inzet overstijgt stads- en landsgrenzen, omdat hij ook de inzet van de Surinaamse diaspora met succes heeft weten te verbinden met ontwikkelingen in Suriname. 

Van links naar rechts: Ram Rambharatsingh, adviseur Satya Dharma, Ramon Ramsodit president Satya Dharma, Vijay Gangadin, ambassadeur Rajendre Khargi en Ram Ramlal

Wat hem heeft gekwalificeerd voor een onderscheiding is zijn onbaatzuchtige inzet voor de ontwikkeling- en emancipatie van de Rotterdammers in het algemeen en in het bijzonder voor de hindostaanse gemeenschap in Rotterdam en omgeving. De heer Gangadin is vooral bekend van Stichting Apna in Rotterdam. Het is zijn verdienste geweest dat 2 belangrijke hoogtijdagen, Divali en Holi, van de hindoestaanse gemeenschap nu deel uitmaken van het immaterieel cultureel erfgoed van Nederland. 

Voor de economie van een stad als Rotterdam zijn internationale netwerken cruciaal. Ook daarin levert de heer Gangadin zijn aandeel. Dat doet hij sinds 2018 in zijn nevenfunctie als statutair bestuurder van de Stichting Suriname Nederland Chamber, een aparte unit binnen de Kamer van Koophandel. De heer Ram Rambaratsingh, adviseur van Satya Dharma zegt dat de heer Gangadin een rolmodel is voor hindostaanse jongeren onder andere als motivational speaker voor studenten en aankomende professionals maar ook via zijn netwerkrelaties. Daarmee levert bij een bijdrage aan de verdere carrièreontwikkeling van deze jongeren.

Maandag werd herdacht en gevierd 150 jaar Hindostaanse Immigratie. Dat Koning Willem Alexander de heer Gangadin decoreert met Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is een kroon en erkenning voor het werk dat de heer Gangadin jarenlang heeft ingezet.

error: Kopiëren mag niet!