“Ik kook lekker, dus besloot ik van mijn hobby iets te beginnen”

“Thuis zitten, niets doen is geen optie, maar van je hobby een werk maken, ondernemen of een werk zoeken lost toch je situatie deels op”, zegt een kleine onderneemster tegen Dagblad Suriname. 

“Huisvrouw of huisman zijn is helemaal geen oplossing in deze moeilijke tijd, het inkomen kan niet alleen rond een persoon draaien, als man en vrouw het samen doen loopt het stukken beter. Je hebt sommigen die alles zelf doen, maar als partner in een relatie lukt het beter samen de dingen te doen”, aldus de vrouw.

Zij zei verder, dat zij enkele jaren terug huisvrouw was. “Thuis doe je ook werk, maar zo help je niet de vaste lasten te betalen. Nadat ik al mijn werk thuis had gedaan zat ik te balen of achter de telefoon, met de kinderen deed ik vaak wel alles, maar er miste iets. Als vrouw zag ik dat ik mijn partner niet alles alleen kon laten doen, op den duur bracht dat ook een wrijving tussen ons”, zegt de kleine onderneemster. 

“Ik kook lekker, dus besloot ik van mijn hobby iets te beginnen. Het was in het begin moeilijk, maar na enkele maanden ging het heel vlot. Ik besloot zelfs ook te bakken naast het maken van warme maaltijden. Ik ben thuis, kan mijn werk doen en kan verdienen, daarnaast heb ik ook nog tijd met de kinderen. Je hebt enkele drukke momenten, maar dat doet mijn hart heel goed, de kinderen en mijn partner helpen ook mee.”

Venne, die ook geen werk had en huisvrouw was, zegt dat zij ook besloot een handje te helpen. “Mijn hobby is lekkers maken, maar daarmee kon ik niet als business beginnen. Je omgeving zegt ook veel en daar is het al een minpunt voor mij. Mijn huis is niet in goede staat, heb nog een buitenbad en toilet. Maar, dat houd mij niet tegen”, aldus Venne.

“Ik besloot langs de straat mee te doen met de verkoop. Ik ben niet in het bezit van een voertuig en mijn man ook niet. Mijn vader helpt mij dagelijks mijn spullen te zetten waar ik mee wil doen met de verkoop en zet en haal de kinderen van school, hoe hij ook schoolbuschauffeur van beroep is. Ik betaal hem natuurlijk, ondanks dat hij vaak weigert, maar niet omdat ik het niet goed heb moet ik anderen achterhouden, ook al is het mijn familie.”

Venne geeft verder aan, dat zij al ongeveer twee jaren met de verkoop meedoet. “Met mijn inkomen kan ik toch enkele dingen dekken. Mijn man doet de grotere dingen, waaronder sparen voor de bouw van ons huis. Maandelijks doe ik wel wat erbij, maar ik probeer de belangrijke dingen te voldoen waaronder voeding, voorzieningen betalen en enkele benodigde dingen. Wij hopen binnenkort te starten met het bouwen van ons eigen huis. Nadat ons droomhuis gerealiseerd is, ga ik wel een werk van mijn hobby maken. De verkoop langs de straat ga ik nog blijven doen, maar vind wel een manier om beide te doen als het zo ver is. Het niet breed hebben of niet in staat zijn, is geen excuus, voor alles is er een oplossing, gewoon verder denken”, aldus Venne. 

TM

error: Kopiëren mag niet!