Barcelona treft VfL Wolfsburg in Europese finale
DOOR CHRIS DINSDALE

3 juni 2023 – De finale van de UEFA Women’s Champions League vindt plaats tussen de Spaanse Primera Division-kampioen Barcelona – in hun vierde finale in vijf jaar – en VfL Wolfsburg, die na overwinningen in 2013 en 2014 op hun derde titel mikken. plaatsen in het Philips Stadion in Eindhoven, Nederland.

Vrouwenvoetbal blijft bloeien na het succes van de Europese kampioenschappen en de verwachting van de FIFA Wereldbeker in juli, nu het Europese UEFA Women’s Champions League-seizoen de finale bereikt.

De UEFA Women’s Champions League 2022-2023 is het 22e seizoen van Europa’s voornaamste clubvoetbaltoernooi.

Het Spaanse team Barcelona – competitietopscorers met 37 goals – veroverde in 2021 voor het eerst Europa, maar leed in de finale van 2022 een nederlaag tegen Lyon. Terwijl Wolfsburg – kampioen in 2013 en 2014 – hun zesde Europese finale is binnengedrongen met een dramatische 119e minuut om de overwinning op Arsenal in de halve finale veilig te stellen.

Het tweetal ontmoette elkaar al vijf keer eerder, waarbij Wolfsburg zegevierde in vier wedstrijden — geen enkele club heeft Barcelona vaker verslagen in Europa.

error: Kopiëren mag niet!