Gospelconcert Denise Jannah

Onze befaamde Jazz diva, componiste, zangeres en actrice Denise Jannah heeft zaterdag 20 mei onder de naam The art of Spirituals & more een indrukwekkend concert ten beste gegeven in de Centrum Kerk te Paramaribo. Ze werd daarbij bijgestaan door de gastvocalisten Aida Zeefuik (haar jongere zuster) en Liesbeth Peroti. Laatstgenoemde is behalve performing artist ook organisatrice van evenementen onder de naam Lisibeti Music Performing Arts.

Denise werd op de keyboards voortreffelijk begeleid door Ivan Ritfeld. Vermeldenswaard is dat de Centrum Kerk bijna geheel gevuld was en er geen betere locatie in Paramaribo denkbaar is voor een dergelijk spiritueel concert. Hoewel het duidelijk bleek dat het gebeuren in korte tijd was voorbereid, was de harmonie tussen de verschillende artiesten perfect. 

Dit kan alleen bij ervaren zangers met een groot improvisatievermogen. 

Denise is een jazz performer van wereldklasse en is als eerste Nederlandse geselecteerd om haar werk uit te brengen onder de befaamde Blue Note Records. Ook heeft zij vele belangrijke prijzen in de wacht gesleept o.a. twee Edisons in Nederland, een gouden Orpheus in Bulgarije en de Bata Anastasijević-prijs in Servië. Het moet daarom als een eer beschouwd worden, dat zij weer bereid was haar kunnen te delen met het publiek in haar geboorteland. 

Zij bracht een grote variatie aan spirituele nummers ten gehore in verschillende talen, maar vooral de nummers in het Sranan maakten diepe indruk. Tijdens het zingen van sonten a libi e dangra mi raakte de zangeres zo geëmotioneerd dat ze enkele traantjes moest wegpinken. 

Ze heeft de gave om huilend te zingen, zonder ook maar één ogenblik haar stemvastheid te verliezen. Het publiek leek in trance naar de grote diva te luisteren. Misschien werd de emotie van Denise mede gevoed door de aanwezigheid van haar moeder die het concert gezeten in een rolstoel meemaakte en ook vol bewondering naar de zang van haar dochter luisterde. 

Een bezoeker

error: Kopiëren mag niet!