Samenleving onder “stroom”

De regering is meedogenloos bezig de samenleving overnight te transformeren naar een samenleving die zichzelf op commerciële basis moet zien te handhaven. Dit op een moment, dat de samenleving ruim 60% achteruit is gegaan in haar bestaansrecht, wat betekent dat degenen die al niet in armoede leefden nu wel beneden hun levenspeil leven.

Dit brengt ongemak, huisvredebreuk en dagelijkse irritatie met zich mee.

Nu gaan per 1 juni de stroomtarieven omhoog en men zegt dat dit op bevel van de superieuren van de regering, het IMF, is.

Al jaren praat men erover, dat de Energie Bedrijven Suriname (EBS) doorgelicht  moet worden, maar daar blijft het bij: ratten en te veel belangen binnen deze onderneming, waardoor rapporten aan de kant zijn gezet en er gevolgen voor de samenleving zijn.

De “misleiding” is erin, dat men zegt dat de kleine huishoudens minder zullen betalen, maar uiteindelijk zullen zij het twee keer betalen, in andere diensten waar ze gebruik van maken.

Een energieverhoging heeft zowel voor burgers als bedrijven gevolgen.

Voor de burger kan een energieverhoging leiden tot hogere energiekosten voor hun huishouden en levensstijl. Energiekosten kunnen stijgen als gevolg van hogere tarieven.

Voor de industrie kunnen de gevolgen van een energieverhoging afhankelijk zijn van de sector waarin ze actief zijn. Sommige industrieën kunnen een hoger energieverbruik hebben, wat leidt tot hogere kosten voor het bedrijf.

Daarnaast zullen de kosten voor logistieke bedrijven ook toenemen

De duurder wordende energie komt harder aan bij de transportindustrieën zoals luchtvaart, maritieme transport, wegtransport en logistiek. Chemische industrieën, metaal en andere industriële sector producten, voedsel- en drankenindustrie, papierindustrie, bouwindustrieën, houtverwerkende industrieën.

De industrieën in het land profiteren nog niet van nieuwe en efficiëntere technologieën. Deze zijn nog niet ontwikkeld.

error: Kopiëren mag niet!