Na Amsterdam en Rotterdam nu ook explosie bij Suri-Change fililaal in Den Haag

Bij een geldwisselkantoor van Suri-Change in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag een explosief afgegaan. Dit berichten diverse media in Nederland. Vorige week waren vestigingen in Amsterdam en Rotterdam het doelwit.

Na de explosie zijn door de politie zwarte schermen rondom het geldwisselkantoor aan de De Heemstraat geplaatst. Specialisten van Team Explosieven Veiligheid en de Forensische Opsporing hebben vannacht onderzoek gedaan. ‘De schade beperkt zich tot de voordeur, er is niemand gewond geraakt’, meldde de politie. Ze roept getuigen op zich te melden.

Vorige week dinsdag gingen in korte tijd explosieven af bij drie geldwisselkantoren van Suri-Change in Amsterdam. Zondag was een vestiging in Rotterdam het doelwit. In januari werd het filiaal in Rotterdam-Zuid eerst beschoten en daarna met een vuurwerkbom belaagd. Daarbij vielen geen gewonden. De politie doet onderzoek of het hier gaat om intimidatiepogingen. Die panden werden tijdelijk gesloten door de burgemeesters Halsema en Aboutaleb.

Via Suri-Change, dat in de Randstad negen kantoren telt, kunnen mensen geld vanuit Nederland naar het buitenland sturen. Het is een oplossing voor landen waar een bankrekening niet vanzelfsprekend is. Het overgemaakte geld kan vaak binnen een paar minuten al worden opgehaald bij een uitbetaallocatie in landen als Suriname, Ghana of Vietnam. 

Justitie verdenkt het Surinaamse bedrijf van witwassen van miljoenen aan crimineel geld, verdiend met cocaïne. Eind maart vielen opsporingsdiensten binnen bij het hoofdkantoor in Rotterdam. In totaal legde de politie toen beslag op 42 woningen, goed voor een geschatte waarde van 25 miljoen euro. Daarbij zaten ook panden nabij het Scheveningse strand.

error: Kopiëren mag niet!