“A tori fu jazz pokuman Eduwaiti”

Eduwaiti, Jason Eduard, is een Saamaka man en zijn familie komt uit het dorp Futunakaba Het verhaal van jazzmuzikant Eduwaiti begint in  Futunakaba, een christelijk dorp in Sipaliwini aan de Boven-Suriname, gesticht door Paulus Anake.

Alles in het dorp is gericht op “keiki”, betekent kerk, christendom. De band Gado a fesi (God Before Us) werd opgericht om het evangelie te verkondigen middels muziek en zang in het Saramaccaans. Deze band heeft de Saramaccaanse gospelmuziek ontwikkeld. Zijn studie is gestart in 2011 en in 2017 mocht hij als eerste jazz bassist afstuderen aan het conservatorium met een 9, draagt hiermee de titel Bachelor of Music en is momenteel ook docent bij het Conservatorium Suriname en de “Effendi Ketwaru” Volksmuziekschool te CCS, met zijn vrouw als directrice. Eduwaiti’s doel nu is om de wereld te bereiken en meer internationale successen te boeken.

Hij heeft op alle grote podia in Suriname opgetreden met andere Sranan artiesten. Ook heeft hij vele optredens gedaan op internationale podia op Aruba en Curaçao en in Frankrijk, Nederland, Peru,, Trinidad en de grootste was World Expo Dubai, waar hij letterlijk de wereld heeft mogen ervaren op één plek.

Eduwaiti heeft de “Radio ABC Touch of Jazz Award” 2017 ontvangen voor “Most Creative Artist & Best Song”. Tevens heeft hij de Eremedaille van de Palm in Goud 2018 ontvangen van president van Suriname. Onlangs trad hij op in theater Thalia, samen met andere artiesten tijdens de theatershow “t is FF leuk”!

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!