Kunst en cultuur centraal in stadsvernieuwing Waterkant

OW-minister Riad Nurmohamed geeft aan dat In het kader van stadsvernieuwing is een aanvang gemaakt met het project Waterkant. Hierbij wordt in hoofdlijnen gekeken naar een park voor cultuur en kunst tezamen met recreatie, alsook stadsvernieuwing en verfraaiing met uitzicht op de rivier. In het voorlopige ontwerp van de Cultuur Boulevard zijn een eventcentrum, theater, kunstmuseum en amfitheater opgenomen. Volgens de minuster is met alle belanghebbenden overleg gepleegd. 

De OW-minister stelt goede afstemming gepleegd te hebben met de marktventers ter plekke. “Zij staan open voor een betere situatie. Het is de bedoeling dat er een mooi uitzicht langs de Waterkant komt, waar Surinamers en toeristen bij uitstek komen winkelen en wandelen. Het project zal ter goedkeuring aan de Raad van Ministers gepresenteerd c.q. voorgelegd worden.”

Donateur komt in met US$ 50 miljoen…

Minister Nurmohamed zegt dat dit Waterkant-project al enige tijd op het bord van de regering lag, maar niet uitgevoerd werd. Hij is blij met de schenking van een donateur, die met US$ 50 miljoen is ingekomen voor het opknappen van dit deel van Paramaribo. De leefbaarheid van de historische binnenstad zal hierdoor verbeterd worden. 

error: Kopiëren mag niet!