Slecht is slecht

“Iedereen doet het!”, krijgen we vaak genoeg te horen als argument wanneer mensen zich verdedigen tegen het slechte dat zij hebben uitgespookt. We mogen dat dus ook verwachten van coalitie en oppositie in DNA, bij de verdere behandeling van de “cyanide horror “ die zich thans afspeelt in het achterland van Suriname. Maar al doet iedereen het, wat daar gebeurt is slecht.

SDU begint de hand in eigen boezem te steken. Want het gaat verkeerd in Suriname, we staan erbij en kijken ernaar. Dat is geen teken van strijdvaardigheid. De partij kan onmogelijk toestaan dat het land wordt vergiftigd, zonder dat zij zich daartegen verzet. Op strijdbare wijze!

Wij kunnen de bewoners van het achterland niet zo overlaten aan hun lot. In handen van gewetenloze, misdadige individuen dan wel organisaties die geld verkiezen boven mensenlevens en het voortbestaan van de biodiversiteit. Wie met cyanide omgaat wordt besmet. Iedereen doet het? Dan moet iedereen ermee ophouden. Terstond!

SDU zal zich de komende tijd heel sterk maken om iedereen te doen begrijpen dat cyanide weg moet uit Suriname. Buiten het parlement, waar wij nu opereren, zullen wij in hoge mate de publieke opinie betrekken. Binnen de partij zullen we nagaan hoe we de zaak van dichtbij blijven volgen. Het kan zo niet verder!

Sociaal Democratische Unie, SDU

error: Kopiëren mag niet!