Real Madrid dient juridische klacht in, noemt racistisch misbruik van Vinicius een haatmisdrijf

Real Madrid CF diende een juridische klacht in tegen racistisch misbruik van hun speler Vinicius Junior tijdens een La Liga-wedstrijd in het weekend. Het misbruik werd geclassificeerd als een haatmisdrijf en de club heeft opgeroepen tot een onderzoek naar de dader. Scheidsrechter Ricardo de Burgos Bengoetxea merkte op dat de fan “aap, aap” naar de speler riep. Luis Rubiales, het hoofd van de Spaanse voetbalfederatie, zei dat het land een probleem heeft met racisme. Zolang er “maar één fan” is die een andere beledigt vanwege hun seksuele geaardheid of huidskleur, is dit een serieus probleem. Het team staat eensgezind in de strijd tegen racisme en discriminatie en roept op tot het ter verantwoording roepen van de verantwoordelijken.

error: Kopiëren mag niet!