De coalitie blijft tot de laatste dag van de verkiezingen

Alle toppers van de coalitie kwamen dinsdag bij elkaar om na te gaan hoe de resterende periode beter geregeerd kan worden. President Chandrikapersad Santokhi gaf een uiteenzetting over hoe hij het traject verder ziet. Belangrijk is dat het IMF-traject verder wordt uitgezet en dat per 1 juni de stroomtarieven verder omhoog zullen gaan. 

De subsidieafschaffing is een eis van het Internationaal Monetair Fonds, IMF. Ook moet de Nationale Assemblée binnen een week tijd de BTW-wet weer aanpassen door alle nultarieven, dat zijn de vrijstellingen, te verwijderen. Dit is ook een eis van het IMF. 

Deze zaken moeten ervoor zorgen dat Suriname de staff level goedkeuring passeert, waarna het dan naar de board level van het IMF gaat. 

Het is nog niet zeker of de goedkeuring dan wel zal plaatsvinden. 

Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf een betoog uit zijn hart en deelde mee, dat er veel irritatie is binnen de regering. Zo kunnen de districtscommissarissen niet werken, omdat ze de financiële middelen niet ontvangen. Hij hoopte meer taken toebedeeld te krijgen, waardoor hij ook beter kan presteren. 

Zowel de president als de vicepresident gaven aan dat de bevolking geïrriteerd is door het beleid dat gevoerd wordt. Ze zullen het team gaan versterken en waar nodig vervanging laten plaatsvinden.

error: Kopiëren mag niet!