In felle repliek: KKF verwijt DNA-voorzitter Bee solo-actie in kwestie Wet Collectieve Rechten

De Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) verwijt Assembleevoorzitter Marinus Bee solo-actie in de kwestie van het in behandeling nemen van de Ontwerpwet Collectieve rechten Inheemse en Tribale Volken. Bee heeft volgens de ondernemersorganisatie geen ruggespraak gehouden met de fractieleiders, en ook niet met het parlement in totaliteit,  over de inhoud van het commentaar en advies van de KKF inzake de conceptwet Collectieve rechten. In het commentaar en advies van het KKF wordt het parlement door tussenkomst van de voorzitter gevraagd de behandeling van het grondenrechten vraagtsuk stop te zetten.  

In wat de KKF een “solistische actie” noemt, heeft de Assembleevoorzitter de ondernemersorganisatie op de vingers getikt en het voorstel tot stopzetting van de behandeling van de conceptwet als aan barbarisme grenzende brutaliteit aangemerkt.  

“Barbaars is het wanneer de Nationale Assemblee wordt ingezet voor ondemocratisch handelen, namelijk het doordrukken van wetgeving zonder afdoende voorinformatie naar de samenleving en zonder rekening te houden met gegronde bezwaren om die bespreekbaar te maken”, schrijft KKF in een fel repliek schrijven afgelopen vrijdag aan de parlementsvoorzitter. 

Met betrekking tot het grondenrechten vraagstuk van inheemse en tribale volken schrijft de KKF, dat het overstijgen van nationale wetgeving door internationale verdragen “nimmer chaotisering van het land en segregatie van een natie tot strekking kunnen hebben. Ze roept nogmaals de voorzitter en het parlement op de behandeling van de conceptwet Collectieve rechten Inheemse en Tribale volken te annuleren, en zich hieromtrent integraal te verstaan met de samenleving. Dat zou van wijsheid getuigen”, stelt de KKF.

Politiek podium

De KKF schrijft de uitingen en de hantering van de terminologie door Bee in zijn reactieschrijven op het commentaar en advies van de KKF, toe aan zijn politieke positie, waarbij hij het podium bij zijn achterban niet wenst te halen ruimte te hebben gelaten voor vertraging van de behandeling van het wetsontwerp.  Gewezen wordt dat de soevereiniteit van het land in het geding is gebracht door ongenuanceerd verdragen te ratificeren en de nationale wetgeving daaraan ondergeschikt wordt gemaakt met verstrekkende gevolgen voor de samenleving en nationale omstandigheid.

Het schermen met vonnissen en verdragen om nog meer nationale crisis te veroorzaken, alsof verdragen een dwingende verplichting op de Nationale Assembleeleden kunnen leggen tegen nationale rust en vrede te stemmen voor een wetsproduct, schrijft de KKF.

De Nationale Assemblee dient proactief er zorg voor te dragen voor het overtuigen van  betrokken groeperingen dat het opeisen van vermeende rechten door inbreuk te plegen op het recht van anderen, strafbaar is in een geciviliseerde maatschappij en niet past in deze tijdsgeest.

De KKF zegt geen boodschap te hebben aan de uitspraak van de parlementsvoorzitter “dat de kruik te water gaat, zolang ze barst”. Waar ze zegt wel zorg voor te dragen is, dat ze plichtsgetrouw in conclaaf blijft met haar leden en overige maatschappelijke groeperingen om “de vlam niet in de pan doen slaan”.

Zienswijze niet bagatelliseren

De Assembleevoorzitter wordt door de KKF erop gewezen om delen van de samenleving niet te miskennen en hun roep om omzichtigheid niet te bagatelliseren. Met name diegenen die zorgdragen voor economische middelen  ”voor het in stand houden van uw college, de Trias Politica in totaliteit als wel de geneugten van die delen van de samenleving welke u zonder nationaal consent meent te kunnen verheffen tot bijzondere burgers”.

Het is volgens KKF regel, dat elk wetsontwerp eerst naar de economische orde, dus de KKF, wordt doorgeleid voor becommentariëring. Het is daarbij gebruik dat toelichting, informatiewinning en overleg over wetsontwerpen van indringende aard, voor de behandeling in huishoudelijk verband plaatsvinden. Het is bij initiatiefwet vanuit DNA alsook vanuit de regering niet ongebruikelijk dat er zelf nog voor het concipiëren, alsook tijdens het concipiëren, ruggespraak wordt gehouden met de KKF. 

Het schrijven van de KKF is ondertekend door haar voorzitter Anil Padarath 

SS

error: Kopiëren mag niet!