Politici moeten in het gareel worden gehouden

Hoewel Suriname alles heeft wat het nodig heeft, is de bevolking nooit eerder zo arm geweest. Dit komt door corrupte politieke figuren die personen in het wetgevende orgaan hebben die meespelen in hun spel. Ook hun levens na hun politieke carrière kunnen worden gevolgd. Ze gebruiken meestal mensen uit de particuliere sector voor hun corrupte doeleinden, het maakt hun niet uit, zolang ze de opdracht krijgen.

Het volk merkt de gevolgen van deze corrupte daden en voelt zich bedrogen als er geen straf komt. Intussen zijn de politici al een paar jaar aan de macht en als ze vervangen worden, is de burger ook een paar jaar ouder geworden. Door de grote armoede hebben de burgers geen veerkracht meer en wordt er meer ruimte gecreëerd voor corruptie, wat resulteert in het “roven” van de staatskas.

Thomas volgt de politiek al jaren en hij roept iedereen op om het goede te blijven doen. “Als je een politicus of politica in het gareel wilt houden, is het belangrijk dat je duidelijke grenzen stelt. Je wilt, dat de politicus/politica open en eerlijk is over zijn standpunten, zodat je precies weet waar hij of zij voor staat. Daarnaast is het belangrijk dat je hem/haar verantwoordelijk houdt voor zijn/haar daden en uitspraken.

Dit betekent dat je in staat moet zijn om de politicus/politica aan te spreken op eventuele fouten die hij maakt en hem te dwingen verantwoording af te leggen.”

Thomas: “Daarnaast is het belangrijk om de politicus/politica regelmatig te controleren. Dit kan bijvoorbeeld door het bijhouden van de verkiezingsbeloftes die hij of zij heeft gedaan. Als de politicus/politica  zich niet aan zijn of haar beloftes houdt, is het belangrijk dat je dit meteen aankaart. Op deze manier zal de politicus/politica weten dat hij of zij zich aan zijn/haar beloftes moet houden of anders de gevolgen draagt. Op deze manier zal hij/zij weten dat je hem/haar serieus neemt en dat je niet van plan bent om toe te geven of toe te geven tot concessies.”

“Als de politicus/politica gunsten wil in ruil voor zijn/haar steun, is het belangrijk dat je duidelijk maakt, dat je niet bereid bent om toe te geven aan concessies. Zorg ervoor dat je duidelijk maakt dat je niet van plan bent om toe te geven aan gunsten die niet in het belang zijn van de gemeenschap waar de politicus/politica zich voor inzet. Als die niet luistert, is het belangrijk dat je consequent bent in je standpunt en dat je de politicus of politica blijft uitdagen om zich aan gedane beloftes te houden.”

error: Kopiëren mag niet!