Bekendheid Suriname in de wereld verdient aanpak van beleidsmakers

Helaas blijken niet veel mensen in de wereld te weten waar Suriname ligt en hebben er zelfs nog nooit van gehoord. Dit komt doordat Suriname relatief geïsoleerd is van de rest van de wereld. Het is moeilijk bereikbaar en het heeft niet zo’n hoge media-aandacht. Daarnaast is het klein land met een kleine bevolking, waardoor het moeilijk is om zijn bestaan te promoten. Bovendien heeft het land geen invloedrijke buurlanden, wat ook een factor is waarom Suriname zo weinig bekend is. 

Meer bekendheid is van belang 

Al met al is er veel meer bekendheid nodig over Suriname om er meer bewustzijn voor te creëren. Het is een prachtig land met een rijke cultuur en geschiedenis die de moeite waard is om te ontdekken. Als meer mensen hun aandacht op Suriname richten, kan het land meer mogelijkheden krijgen om zichzelf te ontwikkelen en te laten groeien.

“Beleidsmakers, er is werk aan de winkel”

Voor de jonge Surinamer Ashwien, die onlangs Egypte bezocht, was het teleurstellend om te ervaren dat niemand in Egypte die hij ontmoette ooit van Suriname had gehoord. In gesprek met de redactie van Dagblad Suriname gaf, hij te kennen hoe dit zijn reis beïnvloedde. “Dit leidde tot extra controles en vertragingen, waardoor mijn reis aanzienlijk bemoeilijkt werd”, zegt hij. 

Het is volgens Ashwien hoog tijd, dat Surinaamse beleidsmakers serieus werk maken van het bevorderen van internationale betrekkingen en de naamsbekendheid van ons mooi groen land vergroten. Alleen zo kunnen we Suriname en onze burgers beschermen tegen onnodige problemen en belemmeringen bij het reizen en zakendoen in het buitenland.

error: Kopiëren mag niet!