Twee verdachten opgepakt van diefstal groot geldbedrag uit auto 70-jarige man

De twee verdachten D.Z. (27) en R.M. (32) zijn woensdag 9 mei respectievelijk in het stadscentrum en in het ressort Latour door de politie aangehouden.

Een 70-jarige man had woensdag 15 maart aangifte op het politiebureau van het ressort Centrum gedaan van diefstal van een groot geldbedrag in SRD uit zijn voertuig. De man verklaarde aan de politie, dat hij zijn auto in de Domineestraat, in het centrum van Paramaribo, had geparkeerd, toen hij benaderd werd door twee mannen. Terwijl hij nog in zijn auto zat, hield de verdachte R.M. hem aan de praat. 

Op een onbewaakt moment nam de verdachte D.Z., die aan de andere kant van het voertuig stond, de tas van de aangever uit het voertuig en nam een groot geldbedrag in SRD weg. Vervolgens verlieten de twee verdachten de plek. 

Naderhand ontdekte de 70-jarige man de diefstal en deed diezelfde dag aangifte. Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

Na uitgewerkte informatie kwamen de verdachten in beeld, waarna zij werden opgespoord en aangehouden. Tijdens de voorgeleiding kwam aan het licht dat het tweetal de buit ten eigen bate heeft aangewend.

De verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie ingesloten.

error: Kopiëren mag niet!