Leerlingen MULO Meerzorg en MULO Ellen krijgen motivatiesessie

Kapitein Shyam Manniesingh van het Nationaal Leger is woensdag 10 mei, op uitnodiging van ALLFORONESURINAME onder voorzitterschap van Aryan Harnam naar MULO Meerzorg en MULO Ellen geweest, om de leerlingen te motiveren. Mamsha Jagtoe, een lid van de organisatie en ook twee militairen, luitenant Sodinomo en sergeant Manberg, waren aanwezig. Op beide scholen was de districtscommissaris vertegenwoordigd door twee bestuursambtenaren. 

De kapitein heeft de jongeren voorgehouden dat onzekerheid en verwarring hebben toegeslagen op alle aspecten van het leven. “We staan voor enorme uitdagingen. Veel jongeren maken zich ernstig zorgen over hun toekomst. Daarom is het belangrijk om in tijden van crisis te werken aan een zelfvoorzienend leven. Dat wil zeggen, dat je volledig in je eigen levensonderhoud voorziet.”

Manniesingh haalde een voorbeeld aan van Brazilië. “Er is een grote vraag naar eiwitten in de wereld en Brazilië heeft daarop ingespeeld. In 2022 hebben ze 437.000 ton kippenvlees geëxporteerd. Dat leverde ze 900 miljoen euro op. Ze behoren tot de top 3 in de wereld als het gaat om de productie van koffie, rund en kippenvlees. We moeten streven naar menselijke vooruitgang en een generatie opleiden waar mensen verantwoordelijkheid nemen in het dagelijks leven.”

De kapitein heeft verder gesproken over het onderwerp suïcide, omdat het schrikbarend is toegenomen. “Enkele factoren als stress, depressie en seksueel misbruik kunnen leiden tot het plegen van zelfmoord. Het is belangrijk om met vrienden, ouders of leerkrachten te praten zodat je geholpen wordt”, aldus de kapitein. 

Aryan Harnam heeft ook met de leerlingen gesproken over de onderwerpen “Focus in het leven”, “Rol van jongeren in een crisis periode” en “Be a leader not a boss”. 

SK

error: Kopiëren mag niet!