Drugsdealer uit Suriname (32) verdachte in zaak rond Franse spoorwegagent die overleed door vloeistof met cocaïne 

In de Franse stad Saint-Étienne is een verdachte opgepakt in de zaak rond een 41-jarige spoorwegagent die vorige maand overleed nadat hij van een mysterieuze vloeistof had gedronken. Iemand had dat achtergelaten in het treinstation van Châteaucreux. Uit onderzoek bleek achteraf dat de vloeistof cocaïne bevatte en de agent aan een overdosis was bezweken. De verdachte die nu is opgepakt, is een drugsdealer uit Suriname.

Het vreemde voorval speelde zich begin april af in het station van Châteaucreux in Saint-Etienne. Enkele reizigers hadden aan twee agenten van de SNCF-spoorwegpolitie laten weten, dat ze twee blikken met daarin een onbekende vloeistof hadden gevonden. De 41-jarige agent besloot van de vloeistof te proeven, terwijl zijn collega zijn lippen enkel even natmaakte met het goedje.

Amper een kwartier later kreeg de 41-jarige agent stuiptrekkingen, begon hij te braken en verloor hij het bewustzijn. De hulpdiensten probeerden de vader van twee nog te reanimeren, maar tevergeefs. De collega van het slachtoffer had meer geluk. Hij werd ter observatie naar het ziekenhuis gebracht, omdat zijn “tong en lippen tintelden”, maar mocht diezelfde avond weer naar huis.

De twee blikken hadden beide een etiket met daarop ‘mojito’ en ‘rum’. In de eerste fles zat de schadelijke vloeistof, terwijl de tweede wel degelijk een alcoholische drank bevatte.

error: Kopiëren mag niet!