Poll: Merendeel burgers heeft geen persoonlijke leningen

Uit een recent gehouden poll op de website van Dagblad Suriname blijkt, dat het merendeel van de burgers in Suriname geen persoonlijke leningen hebben. Van de 2.399 personen die op de poll hebben gereageerd, hebben 1.579 personen, 66 procent, aangegeven dat zij geen persoonlijke leningen hebben. 820 mensen geven aan dat zij wel een persoonlijke hebben (34%).

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een lening afsluiten. Sommige mensen hebben een lening nodig om hun dagelijkse kosten te betalen, terwijl anderen geld nodig hebben om een grote aankoop te doen. 

Het afsluiten van een lening heeft zowel voordelen als nadelen. Een van de voordelen is dat je geld kunt lenen om een grote aankoop te doen, zoals het kopen van een auto of het betalen van studiegeld. Een ander voordeel is dat het kan helpen om kredietwaardigheid op te bouwen. Een nadeel is dat leningen kunnen leiden tot meer schulden en rentekosten.

Het is belangrijk om goed na te denken alvorens een lening af te sluiten. Wie geld leent, moet ervoor zorgen dat de leningen op tijd kunnen worden terugbetaald. Wanneer niet op tijd wordt betaald, kan dit leiden tot hoge kosten en een negatieve kredietwaardigheid. Wie twijfelt over het wel of niet afsluiten van een lening, doet er verstandig aan om een financieel adviseur voor advies te raadplegen..

error: Kopiëren mag niet!