78 rekruten alsnog na herkansingsexamen aangesteld als aspirant agenten

Bij de Politieacademie zijn vrijdag 6 mei 78 rekruten na herkansing aangesteld tot aspirant agenten van politie. De politierekruten werden voorafgaand aan deze aanstelling toegesproken door onder andere de voorzitter van de Politiebond, de inspecteur van politie 1e klasse Poetini Atompai, de waarnemend korpschef, de commissaris van politie Ruben Kensen en een vertegenwoordiger van de minister van Justitie en Politie.

De korpsleiding feliciteerde de aangestelde politieambtenaren en wenste ze heel veel succes toe in hun verdere loopbaan. Aan hen werd meegegeven representatief voor de dag te komen, beleefd te zijn naar de gemeenschap toe tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden en ten allen tijde waakzaam te blijven. 

  • Dat lijken voor de hand liggende aspecten in het politiewerk die iedere aspirant agent – en welke agent dan ook – zou moeten naleven en nastreven en zie niet bij hun aanstelling zou moeten worden verteld.

De waarnemend korpschef gaf ze ook mee, dat zij als nieuwe aspirant agenten van politie moeten blijven investeren in zichzelf. “Elke vorm van arrogantie zal u ten nadele zijn. Blijf zo correct mogelijk en op gepaste toon uw collegae kunnen wijzen dan wel corrigeren op normafwijkend gedrag.” 

  • Dat de waarnemend korpschef zegt, dat de nieuwkomers “zo correct mogelijk” moeten blijven is curieus. Immers, iedere agent moet altijd heel correct mogelijk blijven en niet ‘zo correct mogelijk’. Want, daarmee wordt feitelijk gesteld dat nu en dan niet correct optreden is toegestaan, of de woorden van de waarnemend korpschef zijn niet juist opgetekend door de voorlichtingsdienst van het Korps Politie Suriname in haar uitgebrachte persbericht.

error: Kopiëren mag niet!