SDU: Arbeid, de doorslaggevende factor

De factor arbeid, onmisbaar deel aan de economische basis van elke samenleving, staat zwaar onder druk. Wereldwijd. Ook in Suriname voelen arbeiders de klappen die “het kapitaal” hen ongenadig toebrengt. Eventueel over lijken, wanneer noodzakelijk; om die eindeloze honger naar geld te bevredigen.

SDU schaart zich vandaag niet in de rij van hen die een felicitatie boodschap verzenden ter gelegenheid van de ‘Internationale dag van de arbeid’. Er valt niets op om dat te kunnen vieren of om daarvan blij te zijn. Evenwel wenst de partij u kracht en wijsheid toe. Opdat u de komende twee jaren onder het huidige bewind van brute uitbuiting moge doorstaan.

Dat onze regering de reeds ingeslagen weg van neergang zal vervolgen, staat inmiddels buiten discussie van grote groepen in Suriname. Het geloof in verbetering nadert het nulpunt. Met de calamiteiten van 17 februari jongstleden als logische uitspatting. De recente straatacties van zorgmedewerkers en leerkrachten brachten het topje van de kokende vulkaan in zicht.

Frappant dat arbeiders tegenwoordig spontaan, dus los van hun respectieve vakorganisatie, misnoegen uiten tegenover het beleid van de zittende regeerders. Dat is een sneer naar de totale vakbeweging toe. De tijden van pater Weidman, Rusland, Derby, Sylvester, Daal, Ment, Fer, van Genderen, Menckenberg (om maar een kleine groep namen uit het nabije verleden te noemen) zijn vervlogen. Onderlinge solidariteit en voortdurende scholing zijn geen troefkaarten meer voor de hedendaagse arbeidersorganisaties in Suriname. Toont de thans gangbare realiteit. Jammer genoeg!

De verslechtering van de financieel economische situatie in het land onthult de aard van de regering. Door verkeerde keuzes te maken op allerlei gebieden, zorgt het regeerkabinet voor een voorthollende uitholling van het reeds karige loon dat de arbeiders verdienen. Het blijkt duidelijk dat de politiek-economische entourage rondom de coalitiepartijen doet aan schaamteloze zelfverrijking -op grote schaal, in kleine kring. Dat alles ten koste van de factor arbeid.

Arbeiders, het wordt tijd te beseffen dat uw arbeid doorslaggevend is voor de economie. Of u nu een schop in handen heeft om te werken, dan wel zit achter de meest geavanceerde apparatuur: uw betrokkenheid bij het proces van economisch ontwikkeling binnen de samenleving is onmiskenbaar. SDU wil met u van gedachten wisselen over een hernieuwde aanpak tot vooruitgang van Suriname en evenzo onze mogelijkheden om oplossingen te vinden met u delen.

Arbeiders, herenig u. Want precies daarin zit uw kracht. Herhaalde wensen van kracht en wijsheid stuurt SDU in uw richting!

error: Kopiëren mag niet!