BASKETBAL
NBA play-offs 2023
DOOR CHRIS DINSDALE

11 april 2023 – 18 juni 2023 – De NBA-play-offs, het hoogtepunt van het seizoen van de National Basketball Association in Noord-Amerika, gaan van start. De NBA-play-offs beginnen, met de Golden State Warriors en hoofdrolspeler Stephen Curry, die mikken op een vijfde NBA-titel in negen jaar. De Milwaukee Bucks en Denver Nuggets staan dit jaar aan het hoofd van de conferentiezaden.

De NBA-play-offs beginnen met een “Play-in-toernooi” als laatste kans voor teams die van de 7e tot de 10e zijn geplaatst in zowel de Eastern als de Western Conference om te strijden om de vier resterende play-off-plaatsen. De best geplaatste teams krijgen twee kansen om zich te kwalificeren voor de play-offs, terwijl de laagst geplaatste teams twee keer moeten winnen.

De Milwaukee Bucks en Denver Nuggets leiden de zaden van de conferentie, waarbij de Bucks het beste reguliere seizoensrecord neerzetten van 58 overwinningen en 24 nederlagen.

De acht teams van elke conferentie betwisten de best-of-seven play-off-series, voordat de Eastern en Western-kampioenen het tegen elkaar opnemen in de NBA Finals om de winnaar van het NBA-kampioenschap van 2021 te bepalen.

error: Kopiëren mag niet!