Voormalig Indiase wetgever en broer live doodgeschoten op tv

Een voormalige Indiase wetgever die is veroordeeld voor ontvoering en wordt beschuldigd van moord en mishandeling, is samen met zijn broer doodgeschoten tijdens een dramatische aanval die live op tv werd uitgezonden in Noord-India, zeiden functionarissen zondag.

Atiq Ahmad en zijn broer, Ashraf Ahmad, waren zaterdagavond onder politie-escorte op weg naar een medische controle in een ziekenhuis toen drie mannen die zich voordeden als journalisten de twee broers van dichtbij in de stad Prayagraj in de staat Uttar Pradesh aanvielen.

De mannen gaven zich na de schietpartij snel over aan de politie, waarbij ten minste één van hen “Jai Shri Ram” of “Heil Lord Ram” scandeerde, een slogan die een strijdkreet is geworden voor hindoe-nationalisten in hun campagne tegen moslims.

Uttar Pradesh wordt bestuurd door de heersende hindoe-nationalistische Bhartiya Janata-partij in India.

Donderdag werden de tienerzoon van Atiq Ahmad en een andere man, die beiden beschuldigd werden van een recente moord, door de politie gedood in wat werd beschreven als een vuurgevecht.

De 60-jarige Atiq Ahmad zat in 2019 gevangen nadat hij was veroordeeld voor ontvoering. Hij was vier keer plaatselijk wetgever en werd in 2004 ook gekozen in het Indiase parlement.

error: Kopiëren mag niet!