Serie A-ronde: Sassuolo stunt Juve, Roma dicht het gat naar de 2e plaats.

Juventus werd met 1-0 verslagen door de bescheiden Sassuolo en bleef zondag steken op de zevende plaats in de Serie A toen Gregoire Defrel als snelste reageerde en scoorde na een foute klaring.

Door de nederlaag blijft Juventus onder de Europese plaatsen nadat de Turijn-reuzen in januari 15 punten kregen voor illegale transferactiviteiten.

Weggelopen leiders Napoli speelden zaterdag gelijk, terwijl Italië wacht op een explosief feest in Napels, waar de Partenopei zeker een eerste titel sinds de dagen van Diego Maradona in de wacht slepen.

De aanstaande kampioenen van Italië hebben hun imposante voorsprong in de competitie teruggebracht tot 14 punten nadat een tweede elftal alleen een doelpuntloze patstelling kon aangaan met Verona en het op de tweede plaats geplaatste Lazio won vrijdag in Spezia.

De Roma van Jose Mourinho ging tegen de trend in door Udinese met 3-0 te verslaan, waarbij Eduardo Bove een losse bal binnensloeg na een geredde strafschop voor de opener.

Lorenzo Pellegrini en Tammy Abraham scoorden ook terwijl Roma de derde plaats consolideerde, vijf punten voorsprong op Inter op de vijfde plaats.

Zondag begon Juventus, gekleed in een roze en blauwe strip, met Arkadiusz Milik en Dusan Vlahovic voorin aan een grauwe eerste helft.

Kort na rust stuitte Drefel op een fout, draaide en schoot een laag, hard schot langs Mattia Perin in het Juve-doel.

Coach Massimiliano Allegri maakte vervolgens een hele reeks wissels, waardoor Paul Pogba en Angel Di Maria tevergeefs waren.

Perin stond in het doel toen vaste keeper Wojciech Szczesny op de bank zat nadat hij halverwege de week was gewisseld met pijn op de borst.

Juve versloeg Sporting halverwege de week met 1-0 in de Europa League en vertoonde hier tekenen van vermoeidheid.

Juventus wacht ook af of zij en 12 andere huidige en voormalige clubfiguren in mei terecht zullen staan voor vermeende financiële misdaden.