Dc Commewijne: “Renovatiewerkzaamheden steiger Mariënburg door OW uitgevoerd”

In een eerder verschenen artikel in Dagblad Suriname, zegt Wiresh Jewlal, boothouder van traject Mariënburg/Margaretha, dat de steiger te Mariënburg al enkele maanden aan renovatie toe zou zijn. Jewlal had een oproep op Facebook gedaan, waarin hij ondersteuning van de samenleving had gevraagd om de steiger te Mariënburg te renoveren. 

Hij heeft aangegeven, dat de boothouders, de bestuursopzichters en de districtscommissaris al meer dan twee maanden hadden gevraagd voor spijkers. “De ene stuurt ons naar een ander toe en zo was het al maanden gaande. Wij wisten niet wie wij moesten bellen voor dit werk en daarom gingen wij de districtscommissaris vaker bellen en kregen als antwoord, dat de districtskas geen geld heeft en dat wij als bootsmannen het geld zelf moeten ophalen en steun moesten zoeken om de brug te maken”, was zijn reactie. 

Volgens de boothouder zouden de bootsmannen vaker spijkers hebben gekocht om de brug begaanbaar te houden. Naar zijn zeggen zou de brug al voor een deel hersteld zijn door een zekere meneer Chirmotie.

In een reactie tegenover Dagblad Suriname, zegt de districtscommissaris van Commewijne, Mohamedsafiek Radjab, dat hij de boothouders had gevraagd om een kleine bijdrage te zetten, gezien zij daar werken. “Als er een plank los zit moet je het toch kunnen vastspijkeren. Maar, dat kunnen ze ook niet doen. Ze kunnen wel werken en geld verdienen.” Volgens Radjab kan de districtscommissaris niet voor alles zorgen. Een stukje inlevering moet ook kunnen, stelt hij.

De districtscommissaris geeft aan, dat het ministerie van Openbare Werken afgelopen Paas-weekend renovatiewerkzaamheden bij de steiger heeft uitgevoerd.

SK

error: Kopiëren mag niet!