Boothouder vraagt donatie om steiger Mariënburg begaanbaar te houden

Wiresh Jewlal, boothouder van traject Mariënburg/Margaretha, heeft onlangs een oproep op Facebook gedaan, waarin hij ondersteuning van de samenleving vraagt om de steiger te Mariënburg te renoveren. Jewlal vertelt aan Dagblad Suriname, dat hij van zijn collega’s vernomen heeft dat de steiger al meer dan 30 jaren bestaat. De steiger zou al enkele maanden aan renovatie toe zijn. 

Hij vertelt het volgende: “We hebben de bestuursopzichters en de districtscommissaris al meer dan twee maanden gevraagd voor spijkers. De ene stuurt ons naar een ander toe en zo was het al maanden gaande. Wij wisten niet wie wij moesten bellen voor dit werk en daarom gingen wij de districtscommissaris vaker bellen en kregen als antwoord, dat de districtskas geen geld heeft en dat wij als bootsmannen het geld zelf moeten ophalen en steun moeten zoeken om de brug te maken.” 

Jewlal geeft aan, dat de bootsmannen vaker spijkers hebben gekocht om de brug begaanbaar te houden. Hij stelt, dat in drie maanden tijd zeker vier personen ongeluk hebben gehad, waaronder een jongen onder de 10 jaar. De aanmeersteiger is volgens hem heel belangrijk voor de mensen die aan de rechteroever van de Commewijnerivier wonen. Maar, ook is er een resort plantage waar dagelijks toeristen naartoe gaan. Verder stelt hij, dat het ook belangrijk is voor de kinderen die naar school gaan. En ook voor de oudjes die met hun kinderen gaan toeren. 

De brug is inmiddels voor een deel hersteld door de heer Chirmotie, zegt Jewlal. Afgelopen maandag zou verder gewerkt worden aan de steiger. “Ik heb berichten en telefoontjes gekregen dat ik geholpen zal worden door de samenleving. Ik krijg namelijk spijker en hout. Het is een oude brug. Bij elke springvloed komen er zeker 2 tot 7 planken los door de harde stroming van het water. Wij zoeken graag 2×8 planken en spijkers als donatie om de steiger altijd begaanbaar te houden, zodat niemand ongeluk meer kan krijgen. Als er mensen zijn die nog willen steunen met materialen, spijkers en gereedschappen, ontvangen wij die met open armen”, aldus de boothouder.

SK

error: Kopiëren mag niet!