De video van de Dalai Lama waarin de jongen wordt gevraagd om ‘op zijn tong te zuigen’ leidt tot verontwaardiging

Een video waarin te zien is hoe de Dalai Lama een jongen op zijn lippen kust en het kind vervolgens vraagt om “op zijn tong te zuigen” heeft voor veel ophef gezorgd.

Een video waarin de Dalai Lama, de spirituele leider van Tibet, zogenaamd een jongen op de lippen kust en vervolgens het kind vraagt om “op zijn tong te zuigen”, veroorzaakte een publieke verontwaardiging. Op de wijdverspreide beelden is te zien hoe de boeddhistische monnik zijn tong uitstrekt en vraagt de jongen om erop te zuigen tijdens een interactie waarin het kind zijn respect betoonde.

Twitter-gebruikers hebben hun afkeuring uitgesproken over het incident en velen beschrijven het als “griezelig”, “walgelijk” en “weerzinwekkend” gedrag.

In 2019 veroorzaakte de Dalai Lama een aanzienlijke controverse door te stellen dat als zijn opvolger een vrouw was, ze “aantrekkelijk” zou moeten zijn. “Als er een vrouwelijke Dalai Lama komt, zou ze aantrekkelijker moeten zijn”, had hij opgemerkt in een interview met een Britse omroep dat vanuit zijn ballingschap in Dharamsala werd uitgezonden en wereldwijd kritiek opriep. Hij verontschuldigde zich vervolgens echter voor zijn controversiële opmerkingen.(HT)

error: Kopiëren mag niet!