5 mannen gearresteerd en beschuldigd van het brengen van een ritueel mensenoffer in een hindoetempel in India

De politie in India heeft vijf mensen gearresteerd in verband met de moord op een vrouw in 2019 in een hindoetempel, in wat volgens hen een geval van rituele mensenoffers was. Een Shanti Shaw, 64, werd onthoofd met een machete in de Kamakhya-tempel in Guwahati, de hoofdstad van de deelstaat Assam, als een “offer” aan de tempelgodin, aldus de politie.

Het onthoofde lichaam van Shaw werd gevonden in juni 2019, maar pas een maand later geïdentificeerd door haar zoon. Ze was met een hindoeïstische ‘godman’ en twee andere vrouwen uit een andere staat naar de tempel gereisd om een jaarmarkt bij te wonen.

Pradeep Pathak, 52, de hoofdverdachte, wordt ervan beschuldigd de moord te hebben georkestreerd ter gelegenheid van de sterfdag van zijn broer.

“Tijdens onderzoek ontdekten we dat dit een geval van mensenoffers was om Maa Kamakhya (een hindoegodin) te plezieren”, zei Barah.

De broer van Pathak stierf 11 jaar eerder en hij zou op de datum van zijn overlijden een hindoeïstisch ritueel willen uitvoeren ter nagedachtenis aan zijn broer, aldus de politiechef.

Mensenoffers zijn niet onbekend in India, waar uit officiële gegevens blijkt dat er tussen 2014 en 2021 meer dan 100 gemelde gevallen waren.

error: Kopiëren mag niet!