Trumps aanklacht wegens zwijggeldregeling met seksschandaal
DOOR NINIAN CARTER

De officier van justitie van Manhattan heeft Donald Trump aangeklaagd voor 34 gevallen van het vervalsen van zakelijke gegevens in New York om tijdens de verkiezingscampagne van 2016 schadelijke informatie voor kiezers te verbergen.

De openbaar aanklager van Manhattan, Alvin L. Bragg, Jr., heeft voormalig president Donald Trump aangeklaagd wegens het vervalsen van zakelijke documenten in New York op 34 punten. In een aanvraag van 4 april merkt Bragg op:

  1. Verdachte DONALD J. TRUMP heeft tijdens de presidentsverkiezingen van 2016 herhaaldelijk en op frauduleuze wijze bedrijfsgegevens van New York vervalst om crimineel gedrag te verbergen dat schadelijke informatie voor het stemgerechtigde publiek verborgen hield.
  2. Van augustus 2015 tot december 2017 orkestreerde verdachte samen met anderen een plan om de presidentsverkiezingen van 2016 te beïnvloeden door negatieve informatie over hem te identificeren en te kopen om de publicatie ervan tegen te gaan en de electorale vooruitzichten van verdachte te bevorderen. Om het onwettige plan uit te voeren, overtraden de deelnemers de kieswetten en maakten en veroorzaakten ze valse vermeldingen in de zakelijke administratie van verschillende entiteiten in New York. De deelnemers hebben ook stappen ondernomen die, voor belastingdoeleinden, de ware aard van de betalingen die ter bevordering van de regeling zijn gedaan, verkeerd omschrijven.

Hoewel het vervalsen van zakelijke gegevens in New York op zich al een misdrijf is, bestraft met maximaal een jaar gevangenisstraf, wordt het verheven tot een misdrijf, bestraft met maximaal vier jaar gevangenisstraf, wanneer het wordt gedaan om een ander misdrijf te bevorderen of te verbergen – zoals overtredingen van de kieswet.

Trump, die op 4 april in een rechtszaal in Manhattan verscheen, wordt ervan beschuldigd tijdens de verkiezingen van 2016 een mogelijk seksschandaal te hebben verdoezeld waarbij volwassen filmactrice Stormy Daniels betrokken was.

Een tweede vrouw, vermoedelijk voormalig Playboy-model Karen McDougal, wordt in achtergronddocumenten vermeld als een betaling namens Trump.

Trump heeft gepleit niet schuldig te zijn aan alle punten van de aanklacht.

error: Kopiëren mag niet!