Odisha-man geeft triple talaq aan vrouw omdat ze geld verloor aan cyberfraude

De vrouw beweerde ook dat ze “onderworpen was aan marteling in verband met de bruidsschat” in haar klacht, meldde PTI die ambtenaren citeerde.

De politie van Odisha in India heeft zaterdag een man opgepakt voor het naar verluidt uitdelen van instant ’triple talaq’ aan zijn vrouw nadat ze geld had verloren aan cyberfraude.
TALAQ -Echtscheiding door de man uitgesproken.
Hiertoe moet de man drie maal, bij verschillende gelegenheden de ontbinding van zijn huwelijk uitspreken.

Volgens de politie diende de 32-jarige vrouw uit het Kendrapara-district van Odisha op 1 april een klacht in, waarin ze beweerde dat haar man illegaal van haar was gescheiden nadat ze had bekend ₹ 1,5 lakh aan cybercriminelen te hebben verloren, meldde PTI.

De vrouw beweerde ook dat ze “onderworpen was aan marteling in verband met de bruidsschat” in haar klacht, meldde PTI die ambtenaren citeerde.

Het stel was de afgelopen 15 jaar getrouwd en de verdachte bevindt zich momenteel in Gujarat, aldus de politie.

Met name verbood het Hooggerechtshof in 2017 de controversiële praktijk van onmiddellijke echtscheiding – triple talaq – en zette het terzijde op verschillende gronden, waaronder dat het in strijd was met de basisprincipes van de Heilige Koran en in strijd was met de islamitische wet Shariat. Volgens de hoogste rechter staat er, indien toegepast, een gevangenisstraf van maximaal drie jaar op.

error: Kopiëren mag niet!