De Trans-Afrikaanse snelwegen

Voor het geval je het gemist hebt: AFRIKA’s MEGA-infrastructuurproject – de Trans-Afrikaanse snelwegen over het #continent vorderen langzaam maar zeker – wat je moet weten: meer dan 40 jaar geleden overwogen door de Economische Commissie voor Afrika van de Verenigde Naties (UNECA), de De #AfricanDevelopmentBank (AfDB), en de #AfricanUnion in samenwerking met regionale internationale gemeenschappen, is een netwerk van #snelwegen bedoeld om alle uithoeken van #Afrika van noord naar zuid, van oost naar west te verbinden. Het ambitieuze plan, voor het eerst voorgesteld in 1971, is gericht op het stimuleren van de interne #handel op het #continent door negen #wegen aan te leggen die grote steden in heel Afrika met elkaar verbinden. Die netwerken zouden samen bijna 60.000 km meten.

Hoewel de voortgang traag verliep, markeert de voltooiing van dit project een nieuwe dageraad voor de intra-Afrikaanse handel. Een van de negen geplande wegen is al voltooid: de 4.400 km lange Trans-Sahel-snelweg die door zeven landen loopt en Dakar, Senegal verbindt met Ndjamena, Tsjaad. Hoewel meer dan de helft van het netwerk is verhard, blijft onderhoud een probleem. De overige acht snelwegen vorderen gestaag.

error: Kopiëren mag niet!