Dodelijkste schietpartijen op scholen in de VS
DOOR JORDI BOU

28 maart 2023 – Drie kinderen en drie volwassenen zijn gedood bij een schietpartij door een ex-leerling op een school in de Amerikaanse stad Nashville, Tennessee.

De aanval vond plaats op The Covenant School, een particuliere christelijke school voor leerlingen van drie tot elf jaar.

Het motief was niet meteen bekend, maar de verdachte had gedetailleerde plattegronden van de school getekend, inclusief toegangspunten voor het gebouw, en een “manifest” en andere geschriften achtergelaten die onderzoekers aan het onderzoeken waren, aldus Reuters.

Het laatste in een epidemie van dodelijk massaal wapengeweld dat routinematig zelfs de meest gekoesterde Amerikaanse instellingen is gaan terroriseren, ontvouwde zich op een warme lenteochtend op The Covenant School, waarvan de studenten voornamelijk uit kinderen in de basisschoolleeftijd bestaan.

error: Kopiëren mag niet!