De van oorsprong Pakistaanse Humza Yousaf wordt de eerste moslimleider van Schotland.

De van oorsprong Pakistaanse Humza Yousaf is maandag verkozen tot de eerste moslimleider van Schotland. De 37-jarige is de eerste moslim die een land in West-Europa leidt. Yousaf zei dat zijn focus zal zijn op het aanpakken van de crisis in de kosten van levensonderhoud, het beëindigen van de verdeeldheid in de partij en het hernieuwd streven naar onafhankelijkheid. Hij vertelde over zijn grootouders die in de jaren zestig vanuit Pakistan naar Schotland kwamen. Hij vertelde dat ze in hun stoutste dromen niet hadden geloofd dat hun kleinzoon ooit de eerste minister van Schotland zou worden.

De van oorsprong Pakistaanse Humza Yousaf is maandag verkozen tot de eerste moslimleider van Schotland. 37-jarige Yousaf is de eerste moslim die een land in West-Europa leidt. Yousaf zei dat zijn focus zal zijn op het aanpakken van de crisis in de kosten van levensonderhoud, het beëindigen van de verdeeldheid in de partij en het hernieuwd streven naar onafhankelijkheid. Hij vertelde over zijn grootouders die in de jaren zestig vanuit Pakistan naar Schotland kwamen. Zij hadden nooit kunnen dromen dat hun kleinzoon ooit de eerste minister van Schotland zou worden. Yousaf heeft aangekondigd dat hij de onafhankelijkheid van Schotland zal waarmaken.

error: Kopiëren mag niet!