Ouders zijn voorzichtig om hun kinderen vandaag wel of niet naar school te sturen

Vele burgers voel zich angstig vanwege de protestactie van vandaag, vrijdag 24 maart. Maar, de organisatie van de actie heeft laten doorschemeren dat er geen herhaling van de gebeurtenissen van vrijdag 17 februari 2023 zal plaatsvinden. Alles gaat vandaag normaal door, ook de schooldeuren zijn gewoon open. 

De leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft de samenleving erop gewezen, dat de veiligheid van de schoolgaande jeugd en de leerkrachten gegarandeerd is. Enkele leerkrachten hebben de ouders ook op de hoogte gesteld en aangegeven dat het aan hun, de ouders, ligt of zij hun kinderen naar school zullen sturen. Enkele ouders zeggen in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij het nog even in de gaten houden en nog niet weten of zij hun kinderen kunnen sturen. “Dat van laast was ook een verrassing, ik wil niet dat hetzelfde gebeurt, maar ik ben liever voorzichtig”, zegt een ouder.  

Petje geeft aan, dat hij zijn kinderen gewoon naar school gaat sturen. “Ik hoop niet dat het uit de hand loopt, maar wil niet dat mijn kinderen hun leerstoffen missen. Ik moet ook naar het werk en kan niet zo snel voor oppas regelen, dus er is ook geen andere optie. Trouwens, ik doe helemaal niet mee met de actie, het is tijd verspillen. Er wordt dan nog niet geluisterd naar ons, dus ik doen mijn ding en kijk wat goed is voor mijn gezin, aldus Petje.  

TM

error: Kopiëren mag niet!