Ecuador verklaart de eerste 8 mijl van het kustprofiel tot zeereservaat

De regering van Ecuador heeft afgelopen donderdag aangekondigd dat het de eerste acht zeemijl (14,8 kilometer) van de gehele continentale kust tot natuurreservaat zal verklaren, een strook van 1,5 miljoen hectare, waar alleen ambachtelijke visserij is toegestaan.

Tijdens de viering in Panama van de achtste sessie van de Our Ocean World Conference, maakte de Ecuadoriaanse regering bekend dat Ecuador 100% van de belangrijkste ecosystemen zoals mangroven, koraalriffen, onderzeese richels, eilanden en eilandjes en onderzeese canyons wil behouden.

Lasso benadrukte dat Ecuador het eerste land ter wereld is dat het kustprofiel in de eerste acht mijl behoudt.

Het gebied beslaat een oppervlakte van 1,5 miljoen hectare, wat wordt toegevoegd aan de 7,7 miljoen hectare van het Nationaal Systeem van Beschermde Gebieden. Bovendien is de sociale en economische duurzaamheid van 60.000 ambachtelijke vissers en 7,2 miljoen Ecuadorianen die leven en afhankelijk zijn van het mariene ecosysteem en zijn natuurlijke hulpbronnen gegarandeerd, volgens informatie die wordt gedeeld door het secretariaat-generaal van Communicatie.

Het zal ook 90% van het leefgebied van de reuzenmanta in de Ecuadoraanse wateren en 52% van het leefgebied van de blauwe haai beschermen, zoals beschreven door het Ministerie van Milieu, Water en Ecologische Transitie van Ecuador in een verklaring uitgegeven in Quito.

Ecuador wil een wereldstandaard worden voor duurzame visserij.

error: Kopiëren mag niet!