Loting kwartfinale UEFA Champions League 2022-23
DOOR CHRIS DINSDALE

17 maart 2023 – De loting voor de kwartfinales van de UEFA Champions League heeft plaatsgevonden in Nyon, Zwitserland. In vier langverwachte wedstrijden treft Chelsea 14-voudig winnaar Real Madrid voor het tweede achtereenvolgende seizoen, Benfica en Internazionale botsen, Josep Guardiola’s Manchester City wil hun jacht op een eerste titel voortzetten tegen het heerszuchtige Bayern München, en AC Milan neemt het op tegen hoogvlieger Napoli in een volledig Italiaanse ontmoeting. De heenwedstrijd vindt plaats op 11/12 april, de terugwedstrijd op 18/19 april.

De UEFA Champions League 2022-23 is het 31ste seizoen van Europa’s voornaamste clubvoetbaltoernooi.

Real Madrid is titelverdediger na het verslaan van Liverpool in de finale van 2022. De overwinning voor de zwaargewichten van La Liga verlengde hun record als de meest succesvolle club in de geschiedenis van de Europa Cup, met 14 titels, voor AC Milan (7), Bayern München (6) en Liverpool (6).

De UEFA Champions League wordt betwist door de hoogst gerangschikte teams van de sterkste nationale UEFA-bonden. Het is de topclubcompetitie in het Europese voetbal en een van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. De finale van de Champions League is het meest bekeken jaarlijkse sportevenement ter wereld.

error: Kopiëren mag niet!