⚡️ICC vaardigt arrestatiebevel Poetin uit voor ‘oorlogsmisdaden’

Het Internationaal Strafhof heeft vrijdag een arrestatiebevel uitgevaardigd wegens vermeende oorlogsmisdaden tegen de Russische president Vladimir Poetin wegens vermeende medeplichtigheid aan de ontvoering van kinderen uit Oekraïne.

De rechtbank vaardigde ook een arrestatiebevel uit voor Maria Alekseevna Lvova-Belova, de Russische commissaris voor de rechten van het kind, en beweerde dat er “redelijke gronden waren om aan te nemen dat elke verdachte verantwoordelijk is voor de oorlogsmisdaad van onwettige deportatie… en onwettige overdracht van kinderen”. .

Maria Zakharova, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, hekelde het besluit als “geen betekenis voor ons land, ook niet vanuit juridisch oogpunt.

“Rusland is geen partij bij het Statuut van Rome van het ICC en draagt er geen verplichtingen onder”, voegde ze eraan toe. “Rusland werkt niet samen met dit orgaan, en mogelijke ‘recepten’ voor arrestatie die afkomstig zijn van het Internationaal Gerechtshof zullen voor ons juridisch nietig zijn.”

error: Kopiëren mag niet!