VOETBAL
Opvallende sensatie Haaland slaat vijf
DOOR CHRIS DINSDALE

15 maart 2023 – Erling Haaland is pas de derde man die vijf doelpunten maakt in één UEFA Champions League-wedstrijd toen Manchester City de kwartfinales bereikte met een nadrukkelijke 7-0 overwinning op Leipzig.

Haalands doelpunt van vijf doelpunten evenaarde het record voor de meeste doelpunten in een enkele UEFA Champions League-wedstrijd, waarbij Lionel Messi voor Barcelona tegen Bayer Leverkusen in 2012 en Luiz Adriano voor Shakhtar Donetsk tegen BATE Borisov in 2014 op gelijke hoogte kwam. De Noor, 22 jaar oud, is de jongste en snelste speler die 30 doelpunten maakte in Europa’s primaire clubcompetitie.

De UEFA Champions League 2022-23 is het 31ste seizoen van Europa’s voornaamste clubvoetbaltoernooi.

Real Madrid is titelverdediger na het verslaan van Liverpool in de finale van 2022. De overwinning voor de zwaargewichten van La Liga verlengde hun record als de meest succesvolle club in de geschiedenis van de Europa Cup, met 14 titels, voor AC Milan (7), Bayern München (6) en Liverpool (6).

De UEFA Champions League wordt betwist door de hoogst gerangschikte teams van de sterkste nationale UEFA-bonden. Het is de topclubcompetitie in het Europese voetbal en een van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. De finale van de Champions League is het meest bekeken jaarlijkse sportevenement ter wereld.

error: Kopiëren mag niet!