Elon Musk toont interesse in het kopen van de in moeilijkheden verkerende Silicon Valley Bank

De Californische bankregulators kondigden vrijdag de sluiting van de Silicon Valley Bank (SVB) Financial Group aan, wat de grootste crash sinds Washington Mutual in 2008 was, wat een financiële crisis veroorzaakte.

Silicon Valley Bank was aan het einde van vorig jaar de 16e grootste geldverstrekker in de VS, met ongeveer 209 miljard dollar aan activa. Er wordt aangenomen dat de agressieve renteverhogingen van de Fed vorig jaar, die financiële omstandigheden in de start-up-ruimte waarin SVB een opvallende speler was, een directe invloed hadden op de crash.

Terwijl SVB probeerde kapitaal op te halen om vluchtige deposito’s te compenseren, verloor de bank 1,8 miljard dollar aan obligations wier waarden werden getorpedeerd door de renteverhogingen van de Fed.

Er is op dit moment een zoektocht naar een andere bank om te fuseren met Silicon Valley Bank, evenals naar kopers voor de andere activa van SVB. Elon Musk heeft al geblogd dat hij “open staat voor het idee” om Silicon Valley Bank te kopen en er een digitaal bank van te maken.

error: Kopiëren mag niet!