Suriname telt 163 staatsbedrijven

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning maakte onlangs tijdens de begrotingsbehandeling in de Assemblee melding van het bestaan van 163 staatsbedrijven of daaraan gelijkgestelden. Inventarisatie door een stuurgroep die in maart vorig jaar was ingesteld heeft dit vastgesteld. 

Een van de belangrijke conclusies van de stuurgroep is volgens de minister het direct kunnen sluiten van 30 van de bedrijven. “Administratief opschonen en geen gedoe meer”, liet de minister zich ontvallen. De stuurgroep heeft een dezer dagen haar eindrapport afgerond en aangeboden aan de president en de regering. Er is door de stuurgroep waardevol werk verricht door van alle staatsbedrijven de stand van zaken op te vragen, zoals de statuten en jaarverslagen. Van de jaarverslagen die er wel zijn, dan zijn die van vele jaren terug. Naar weten van de minister heeft de stuurgroep van elk van de bedrijven adviezen. 

Zo gauw hij het rapport van de stuurgroep in handen heeft, zal hij dat doen toekomen aan het parlement, beloofde de Financiën-minister. 

In de stuurgroep hebben zitting Jim Bousaid, Glenn Gersie en Viren Ajodhia. Het had als opdracht een inventarisatie te maken van alle staatsbedrijven en doen van aanbevelingen of die bedrijven geliquideerd of afgestoten moeten worden.

SS

error: Kopiëren mag niet!