Stijging in aankomsten van migranten in Italië, ondanks gevaar

27 februari 2023 – De dodelijke schipbreuk van een boot voor de kust van Zuid-Italië heeft de gevaarlijke reizen van duizenden mensen die elk jaar de Middellandse Zee oversteken, in de schijnwerpers gezet.

Gevreesd wordt dat meer dan 100 mensen, onder wie kinderen, zijn omgekomen nadat hun boot zondag in de ruwe zee voor de kust van Zuid-Italië zonk.

Het schip, vermoedelijk zo’n 200 mensen vervoerd, brak uit elkaar toen het probeerde te landen in de buurt van de stad Crotone.

De kustwacht zei dat 80 mensen levend zijn gevonden, “waaronder sommigen die na het zinken de kust wisten te bereiken”, wat betekent dat er volgens de BBC nog veel meer vermist zijn.

Italië is een van de belangrijkste landingsplaatsen voor migranten die Europa over zee proberen binnen te komen, en velen willen doorreizen naar rijkere Noord-Europese landen. Maar daarvoor moeten ze de gevaarlijkste migratieroute ter wereld trotseren, zei Reuters.

Volgens monitoringgroepen zijn sinds 2014 meer dan 20.000 mensen omgekomen of vermist op zee in het centrale Middellandse Zeegebied.

error: Kopiëren mag niet!