President Santokhi spreekt organisaties van volksbuurten in ‘pre-meeting’ in aanloop naar nationale dialoog….

President Chandrikapersad Santokhi heeft zaterdag in voorbereiding op de komende nationale dialoog, een onderhoud gehad met organisaties van verschillende volksbuurten op het Kabinet van de President.

Met het aankondigen van de nationale dialoog werd een zogenoemde ‘pre-meeting’ – kennelijk een soort vooroverleg – gehouden om groepen te identificeren die er zeker bij betrokken moeten zijn, aldus de Communicatie Dienst Suriname, CDS. 

Die bijeenkomst vond plaats om de organisaties de ruimte te bieden een goede presentatie voor te bereiden, zo schrijft de CDS in een door haar uitgebracht volstrekt warrig en onduidelijk persbericht.

De verschillende organisatieleden hebben de problemen in hun buurt naar voren gebracht, de zaken die direct aangepakt kunnen worden en oplossingsvoorstellen. Het gaat om de buurtorganisaties uit Winti Wai, Pontbuiten, Ephraimzegen, Beekhuizen (ressort), Latour en Menckendam. De CDS gaat verder met geen woord inhoudelijk in op wat nu feitelijk in die ‘pre-meeting’ is besproken.

De VHP-parlementariërs Sidik Moertabat, Henk Aviankoi, en Cedric van Samson, die ook coördinator is van de werkgroepen, hebben hierin geparticipeerd, zo schrijft de CDS, zonder te vermelden van welke werkgroepen Van Samson de coördinator is……  

Er wordt al 2 jaar lang met de groepen gewerkt. In het eerste jaar was de focus meer gericht op de uitdagingen van het bewegen tijdens de Covid-pandemie. Dit jaar richt men zich meer op de acute noden in de buurten.

Zoals hiervoor al aangegeven, het persbericht van de CDS is volstrekt onduidelijk en laat nogal wat vragen onbeantwoord. 

Waarom die ‘pre-meeting’ en waarom konden de buurtorganisaties hun problemen naar voren brengen? 

Wat denkt de regering hiermee te bereiken?

 Er lijkt niet gesproken te zijn over de gebeurtenissen op vrijdag 17 februari en de gevoelens in de samenleving. 

Viel de ‘pre-meeting’ nu wel of niet al onder de noemer ‘nationale dialoog’? 

Gaat de regering nu eerst met allerlei organisaties, instanties, burgers, activisten, enzovoorts dergelijke pre-meetings houden alvorens over te gaan tot die nationale dialoog?

En waarom alleen VHP-Assembleeleden aanwezig bij die bijeenkomst van zaterdag, waarom geen parlementariërs van andere fracties in de Assemblee? 

Als deze bijeenkomst een voorbode is van wat de komende dagen gaat volgen aan bijeenkomsten, dan is de vraag op dit moment, wat denkt de regering nu uiteindelijk te beogen, te willen bereiken, met die nationale dialoog?  

Is de inzet van de regering werkelijk om te luisteren naar wat er in de samenleving leeft en om na al die geluiden te hebben aangehoord over te gaan tot meer koopkrachtversterking voor het volk en een werkelijk aangepast beleid met daarin opgenomen de kritiekpunten die uit die dialoog naar voren komen?

Kortom, het is te hopen dat de regering via haar spreekbuis, de CDS, de samenleving beter en vollediger gaat informeren dan de summiere en onvolledige informatie die nu door de CDS naar buiten is gebracht over de ‘pre-meeting’ met organisaties van volksbuurten.

PK

error: Kopiëren mag niet!