Man verdacht van diefstal uit Zuster Dankers Centrum en uit kantoor ministerie Nieuw Nickerie

Het Korps Politie Suriname meldt, dat de verdachte R.E. in de vooravond van woensdag 15 februari bij de controlepost van de politie te Burnside is aangehouden.

Tegen deze verdachte waren eerder die dag aangiftes van diefstal gedaan op het politiebureau Nieuw Nickerie van een 32 inch televisietoestel uit het Zuster Dankers Centrum en diefstal van een pressure pomp uit het kantoor van het ministerie van Sport en Jeugdzaken.

Agenten stelden direct een onderzoek in en op camerabeelden is R.E. duidelijk herkend als de verdachte van de twee diefstallen.

Hij werd op zijn woonadres in het district Nickerie opgespoord, doch niet aangetroffen. Hierop werden de verschillende politiebureaus in Regio West van de misdrijven in kennis gesteld. 

De verdachte, die richting Paramaribo reed, werd woensdagavond in een voertuig bij de controlepost te Burnside aangehouden. Bij een ingesteld onderzoek in de auto werd in de kofferbak het 32 inch televisietoestel aangetroffen. Verder heeft de man bekend ook de pressure pomp te hebben gestolen en deze te hebben verkocht in Nickerie.

De verdachte werd vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau te Nieuw Nickerie. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd R.E. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. 

Aan de aanhouding van de heler, om de pressure pomp te kunnen achterhalen, wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!