PSG heeft besloten om Neymar Jr in de zomer te verkopen

Paris Saint-Germain (PSG) heeft besloten om aan het einde van het seizoen afscheid te nemen van de Braziliaanse superster Neymar, volgens het Franse outlet Foot Mercato.

PSG maakte van Neymar de duurste voetballer in de geschiedenis toen ze hem in 2017 overnamen van Barcelona. Ze betaalden maar liefst € 222 miljoen om zijn diensten van de La Liga-giganten over te nemen.

De ambtstermijn van de Braziliaans international bij Les Parisiens verliep tot nu toe echter verre van soepel. Er waren beweringen dat hij de club slechts twee jaar na zijn verhuizing naar de Franse hoofdstad wilde verlaten.

Er waren ook suggesties dat Kylian Mbappe afgelopen zomer Neymar graag uit de club wilde dwingen. De Parijzenaars zouden openstaan voor een verkoop, maar daar kwam uiteindelijk niets van terecht.

Deze zomer zou de 31-jarige echter eindelijk een einde kunnen maken aan zijn periode bij de Franse kampioen. Volgens de bovengenoemde bron heeft de hiërarchie van de club besloten hem aan het einde van het seizoen te verkopen.

De beslissing is genomen op basis van de slechte prestaties van de aanvaller in de afgelopen weken. Hij heeft sinds de jaarwisseling slechts aan één doelpunt bijgedragen in de Ligue 1.

De voormalige superster van Barcelona heeft een contract tot het einde van het seizoen 2024-2025 bij het team van Parc des Princes. Volgens Transfermarkt is er ook een optie om de deal met nog eens 12 maanden te verlengen.

De Braziliaan heeft de achterkant van het net 17 keer gevonden uit 27 optredens in alle competities voor de Parijzenaars. Hij is ook verschillende keren provider geworden, met 16 assists op zijn naam.

error: Kopiëren mag niet!