Het Canadese nationale damesteam beëindigt de staking met spelers om de training te hervatten.

De staking van het Canadese nationale damesteam is voorbij en spelers mogen weer trainen en spelen nadat Canada Soccer met juridische stappen had gedreigd na hun protest tegen bezuinigingen op het programma van het team.

Spelers trainden eerder zaterdag niet ter voorbereiding op de SheBelieves Cup-wedstrijd van deze week tegen het rivaliserende Amerikaanse nationale team in Florida, nadat ze een dag eerder hadden aangekondigd: ‘De tijd is nu, we ondernemen actie.’

Spelers beweerden dat Soccer Canada dreigde ‘niet alleen juridische stappen te ondernemen om ons terug naar het veld te dwingen, maar ook stappen zou overwegen om miljoenen dollars aan schadevergoeding te innen van onze spelersbond en van elk van de individuele spelers die momenteel in het kamp zitten’ als ze hebben zich niet verplicht om in het toernooi te spelen.

“Als individuele spelers die nog geen vergoeding hebben ontvangen voor ons werk voor Canada Soccer in 2022, kunnen we ons niet de risico’s veroorloven die persoonlijke acties tegen ons door Canada Soccer met zich meebrengen”, aldus de verklaring.

‘Daarom hebben we Canada Soccer laten weten dat we morgen weer zullen trainen en zoals gepland zullen spelen in de SheBelieves Cup.’

De Canadese vrouwen wonnen goud op de Olympische Spelen in Tokio en kwalificeerden zich afgelopen zomer voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland, dat op 20 juli van start gaat.

Canada zou donderdag de openingswedstrijd van de SheBelieves Cup spelen tegen de Verenigde Staten in het Exploria Stadium in Orlando. Japan en Brazilië spelen ook in het round-robin-toernooi dat drie Amerikaanse steden aandoet.

error: Kopiëren mag niet!