Zes verdachten van diefstal uit auto koper na vuurwapendeal te Latour aangehouden

De politie van het bureau Latour heeft dinsdag 7 februari de twee verdachten A.M. (32) en E.A. (56) opgespoord en aangehouden, terwijl drie andere verdachten – R.L. (22), B.A. (29) en de 26-jarige S.D. – de volgende dag door leden van de Recherche van Regio Paramaribo aan de Toekomstweg zijn aangehouden. De verdachte R.L. heeft bij de aanhouding een  schotverwonding opgelopen.

A.M.,, R.L., B.A. en S.D. worden ervan verdacht op dinsdag 7 februari tijdens een verkooptransactie uit de auto van de koper L.F. een tas inhoudende een onbekend geldbedrag in SRD, belangrijke papieren, een paspoort en persoonlijke bescheiden te hebben gestolen.

De benadeelde L.F. deed van deze diefstal op 7 februari aangifte op het politiebureau Latour. Onderzoek heeft uitgewezen dat, de aangever A.M. had benaderd om een vuurwapen te kopen. Deze hield hem voor iemand te kennen die vuurwapens verkoopt en belde gelijk zijn vriend B.A. op. Daarbij stemde hij met zijn vriend af, dat hij zich voor moest doen als verkoper van vuurwapens en tijdens de onderhandeling de koper moest beroven. B.A. deed vervolgens de afgesproken locatie samen met R.L. en S.D. aan. Terwijl B.A. de koper aan de praat hield, werd de tas die zich in het voertuig van L.F. bevond, weggenomen. 

Toen de koper dat opmerkte, verzette hij zich, maar kon geen weerstand bieden, waarna het drietal de plek verliet met medeneming van de buit.

De verdachte A.M. werd direct opgespoord en aangehouden. Deze verdachte probeerde de politie op zoek naar de andere drie verdachten op een dwaalspoor te brengen en bracht de agenten naar een adres waar E.A. met vijf grote emmers verf in zijn bezit werd aangetroffen.

Aangezien E.A de herkomst van de emmers verf niet kon of wilde verklaren, werd ook hij door de politie in de boeien geslagen. De emmers verf werden in beslag genomen en het verder onderzoek in deze zaak werd op woensdag 8 februari overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

Na verkregen informatie werden de drie andere verdachten diezelfde 8 februari door de rechercheurs in de omgeving van de Toekomstweg opgespoord en in een auto gesignaleerd. Bij het zien van de agenten  probeerde het drietal te vluchten en negeerde de bevelen van de politie. Hierdoor waren de agenten genoodzaakt gericht te schieten op het voertuig, waarna de auto tot stilstand werd gebracht. De drie verdachten werden direct in de kraag gevat en bleek de verdachte R.L. een schotverwonding te hebben opgelopen. Hij werd in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 

Na medische behandeling werden R.L. en de andere verdachten ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

Bij een onderzoek in het voertuig waarmee de verdachten zich verplaatsten, werden een vuistvuurwapen en twee scherpe voorwerpen aangetroffen en inbeslaggenomen. Ook het voertuig is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de vijf verdachten door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!