Dodental na aardbevingen in Turkije en Syrië opgelopen tot meer dan 19 duizend.

Het dodental na de twee zware aardbevingen in Turkije en Syrië loopt nog steeds op. Drie dagen na de ramp worden nog steeds mensen uit het puin gehaald.

Grote delen van Turkije en Syrië zijn door zware aardbevingen in een rampgebied veranderd.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat er alleen in zijn land al bijna 64.000 mensen gewond zijn geraakt door de verwoestende aardbevingen. Bovendien zijn meer dan 6000 gebouwen ingestort. In de tien getroffen regio’s is de noodtoestand afgekondigd.

Het eerste konvooi met hulpgoederen van de Verenigde Naties is aangekomen in het noordwesten van Syrië. Zes vrachtwagens zijn de grensovergang bij Bab al-Hawa overgestoken.

Door de versplinterde politieke situatie in Syrië is het leveren van noodhulp daar ingewikkeld. De afgelopen negen jaar hebben de VN slechts één grensovergang tussen Turkije en Syrië goedgekeurd voor internationale hulp. Die weg, bij Bab al-Hawa, was de afgelopen dagen gesloten door aardbevingsschade.
Nu de schade aan die weg is hersteld, is het voor de hulpverleners eindelijk mogelijk om door te reizen naar Syrië, waar de internationale hulp maar moeizaam op gang komt.

error: Kopiëren mag niet!