“Zelfs de hossel is slap” 

“A hossel ne go, het maakt niet uit waar je staat of bent, overal gaat het slap”, zegt een hosselaar in een gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname. De hosselaar geeft verder aan, dat er heel wat hosselaars zijn die zelfs niet meer mee willen doen met de hossel in het centrum.

“Er zijn enkelen die het op hebben geven en anderen die het elders proberen, maar toch. In alle branches gaat het slap en er zijn zelfs heel veel ondernemers die hun bedrijven sluiten. Waar ga je dan naar een werk zoeken? Bij de overheid wordt er alleen met gezichten gewerkt en hoe enkele bedrijven nu vol zijn met aanbieders, heb je geen andere oplossing dan kijken naar waarmee je nu zal beginnen om je gezin te voeden”, aldus de hosselaar. 

“Ik weet helemaal niet wat ik meer moet doen. Kijk, ondank dat je enkele mensen benadert omtrent het wisselen en het opkopen van goud, heb je heel wat mensen die niet geïnteresseerd zijn of juist naar de bank gaan, dus ik ga binnenkort naar een andere oplossing moeten zoeken om uit te komen. Waar gaat iemand met mij zonder MULO-diploma een werk vinden? Ondanks dat  je bij een instantie gaat om een werk te zoeken heb je ook enkele andere eisen, dus ik ga dan moeten kijken wat ik nu ga moeten doen om meer geld binnen te krijgen. Stelen ga ik niet doen, want van mijn huidskleur wordt er al genoeg gezegd en ik wil een voorbeeld zijn voor mijn kinderen, dus ik ga een betere of goede uitweg moeten vinden om aan mijn centjes te komen”, zegt de hosselaar. 

“Waar ik dacht dat er een oplossing zou komen, heeft men het nog erger gemaakt. Maar ma hosselmang en mi ne stress, ik vind wel een oplossing ik heb een gezond verstand en ben in staat genoeg te doen, dus ik ga ervoor waar de Almachtige mij de weg maar wijst.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!