Pinautomaat Kabalebo leeg door niet goed onderhouden vliegveld

“TCT heeft brushcutters beschikbaar gesteld”

Bewoners uit het ressort Kabalebo merken op dat Apoera, Washabo en Section voor enorme uitdagingen staan. Een van de zaken die momenteel niet tot de mogelijkheden behoort is om geld te kunnen pinnen. Niet alleen voor de inwoners, ook voor leerkrachten die daar werken, zorgt dit voor ongemak. De mensen geven aan, dat de afgelopen periode vliegtuigen niet konden landen, omdat het veld niet onderhouden was. “Hierdoor kan de lokale pinautomaat niet gevuld worden. De mensen zitten daarom zonder geld”, weet iemand te vertellen. Kapitein Jong bevestigt, dat mensen klagen dat er niet gepind kan worden.  

Een bewoner zegt, dat iedereen uit de omliggende dorpen gebruik maakt van dezelfde pinautomaat en wijst op het ongemak voor de mensen die moeten pinnen om boodschappen en andere zaken te kunnen doen.  

Reactie districtscommissaris

Het districtscommissariaat laat op de vraag voor het vliegveld en de pinautomaat in een reactie weten, dat het vliegveld inderdaad aan onderhoud toe was. “Maar districtscommissaris Lewis heeft voor brandstof gezorgd en het vliegveld wordt vanaf gisteren gemaaid door veldwerkers van het Commissariaat Kabalebo. Het vliegveld valt onder luchtvaartterreinen.”  Gesteld wordt in de reactie, dat er afspraken zijn met de leiding dat deze voortaan zorgt voor brandstof terwijl de districtscommissaris zal inkomen met arbeiders. “TCT (ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme) heeft brushcutters beschikbaar gesteld en door een goede samenwerking zal het voortaan regelmatig onderhouden worden.”

Ook wordt aangegeven dat B’Nets voorbereidingen treft om de pinautomaat aan te vullen. “Het hangt nu af van het weer, maar belangrijk is dat het vliegveld al gemaaid is”, aldus de reactie vanuit het commissariaat.

RB

error: Kopiëren mag niet!