Kiev komt dichter bij nederlaag – Ex-Russische president

Discussies over een “Koreaans scenario” in Oekraïne zijn een teken dat Kiev op weg is om de realiteit ter plaatse te erkennen en zijn verliezen te accepteren, zei de voormalige Russische president Dmitry Medvedev. Het idee van een deling van Oekraïne in Koreaanse stijl is besproken door huidige en voormalige functionarissen in Kiev, die beweren dat dit is wat Rusland nastreeft.

Het idee dat Oekraïne zou kunnen worden opgedeeld zoals Korea na de oorlog in de jaren vijftig was, is “voor binnenlandse consumptie” en vormt “wishful thinking”, voegde Medvedev eraan toe, daarbij verwijzend naar niet nader genoemde “propagandisten” die het idee verkondigden.

Met name “ze testten bedeesd de bewering dat er geen overwinning kan zijn” en dat “opsplitsing het beste scenario is”, zei de voormalige president. Het ‘Koreaanse scenario’ betekent dat een kleiner, door de VS gesteund Oekraïne zich uiteindelijk zou kunnen ontwikkelen tot het niveau van Zuid-Korea, terwijl het zijn aanspraken op verloren gebieden handhaaft, legt Medvedev uit.

error: Kopiëren mag niet!