Russian invasion: Situation report day 348

De Oekraïense president Vladimir Zelesnky heeft geweigerd terug te komen op nieuwe, strengere wetten inzake militaire discipline die niet per geval worden beslist, ondanks een petitie die meer dan 25.000 handtekeningen verzamelde uit protest tegen de strengheid ervan.

Ongehoorzaamheid wordt bestraft met vijf tot acht jaar gevangenisstraf, met een maximum van twee tot zeven jaar, terwijl desertie of ongerechtvaardigd niet verschijnen voor de dienst wordt bestraft met maximaal tien jaar. De nieuwe wetgeving ontzegt rekruten ook het recht om in beroep te gaan.

Een Oekraïense officier zei tegen Politico: “Soms is het opgeven van posities de enige manier om personeel te redden van een zinloze dood. Als ze geen munitie kunnen leveren of [troepen kunnen aflossen], gaat je gevechtswaarde naar nul als je een aantal dagen in de loopgraven zit zonder slaap of rust.

error: Kopiëren mag niet!